Ga terug

Abonnementen en tarieven 2019

Abonnementen en tarieven 2019

U kunt een keuze maken uit de volgende abonnementen:

1. Vriendenpas  € 16,00

Met de Vriendenpas ondersteunt u het werk van de Bibliotheek CultuurPuntAltena. 
Ook bent u van harte welkom in onze bibliotheken om te werken, een boek of tijdschrift te lezen of andere mensen te ontmoeten.

 

2. SUPERabonnement € 42,00

Met dit abonnement kun je onbeperkt en boetevrij boeken, dvd’s en tijdschriften uit onze en de landelijke collectie lenen. Je betaalt niets extra’s voor toptitels en dvd’s en je kunt alle materialen zes weken lenen.
Bovendien krijg je toegang tot de gratis collectie van 15.000 e-books in de landelijke digitale bibliotheek. Je kunt 10 e-books per 3 weken lenen. Dit betekent 170 gratis e-books per jaar! 

Voor de voorwaarden van de e-books verwijzen wij u door naar www.bibliotheek.nl/e-books.

 

3. Jeugd tot 18 jaar Gratis

Kinderen en jongeren hebben tot en met 17 jaar recht op een gratis abonnement. Zij kunnen onbeperkt materialen lenen. Jeugdleden kunnen gratis gebruik blijven maken van het jeugdaanbod e-books van de landelijke digitale bibliotheek als ze lid zijn van onze bibliotheek.

 

Wat gebeurt er als mijn abonnement moet worden verlengd?

U hoeft dan niets te doen. Voor alle abonnementen geldt: U krijgt uiterlijk een maand voor het verstrijken van de abonnementsperiode hiervan bericht.


Overige uitleenvoorwaarden

Reserveren en aanvragen:

  • Reserveren bij de Bibliotheek CultuurPuntAltena: gratis
  • Aanvragen binnen en buiten Brabant: gratis
  • Aanvragen bij universiteitsbibliotheken: € 7,50
  • Aanvragen Muziekweb: gratis

 

Overige tarieven:

  • Vervangende pas: gratis
  • Boekvergoeding: vervangingswaarde
    • Voor een beschadiging die we zelf kunnen repareren, brengen we slechts 10% van de vervangingswaarde in rekening. We verzoeken u niet zelf tot reparatie over te gaan. U ontvangt van ons hiervoor een factuur.
  • Administratiekosten bij rekening/factuur: € 2,50

 

Materialen niet terugbrengen binnen de uitleentermijn:

U mag materialen zes weken lenen. In week vijf ontvangt u van ons per e-mail een inleverattentie. Na het verstrijken van de uitleentermijn ontvangt u van ons een brief waarin wij u nogmaals verzoeken om het boek terug te brengen. Krijgen wij het boek niet terug, dan moeten we u helaas de vervangingskosten in rekening brengen.

Deze uitleenvoorwaarden zijn van toepassing op al onze abonnementen.

U kunt nieuwe abonnementen afsluiten op onze vestigingen in Woudrichem, Nieuwendijk, Hank en Wijk en Aalburg, of via de website (zie onder het kopje Klantenservice Online lid worden).

 

Wijzigingen en typefouten voorbehouden.

 

Het complete uitleenreglement 2019 kunt u hier downloaden.