Ga terug

Abonnementen en tarieven 2017

Abonnementen en tarieven 2017

U kunt een keuze maken uit de volgende abonnementen:

1. Vriendenpas  € 16,00

Met de Vriendenpas ondersteunt u het werk van de Bibliotheek CultuurPuntAltena.  U kunt gratis online cursussen volgen bij www.bibliotheek.nl/cursussen en u krijgt korting bij veel attractieparken, musea, theaters en bioscopen. En natuurlijk bent u van harte welkom in onze bibliotheken om te werken, een boek of tijdschrift te lezen of andere mensen te ontmoeten.

 

2.  TOPabonnement € 36,00

Dezelfde mogelijkheden als bij de Vriendenpas. Daarnaast kunt u onbeperkt en boetevrij uit onze collectie en uit die van landelijke openbare bibliotheken lenen. U betaalt niets extra voor toptitels en dvd’s en kunt alle materialen zes weken lenen.

 

3. SUPERabonnement € 42,00

Dezelfde mogelijkheden als bij het TOPabonnement. Ook kunt u e-books lenen bij de landelijke digitale bibliotheek. Voor de voorwaarden verwijzen wij u door naar www.bibliotheek.nl/e-books.

 

4. Jeugd tot 18 jaar Gratis

Kinderen en jongeren hebben tot en met 17 jaar recht op een gratis abonnement. Zij kunnen onbeperkt materialen lenen. Jeugdleden kunnen gratis gebruik blijven maken van het jeugdaanbod e-books van de landelijke digitale bibliotheek als ze lid zijn van onze bibliotheek

 

Wat gebeurt er als mijn abonnement moet worden verlengd?

U hoeft dan niets te doen. Voor alle abonnementen geldt:  U krijgt uiterlijk een maand voor het verstrijken van de abonnementsperiode hiervan bericht.

Voor huidige klanten met een Vriendenpas of TOPabonnement die reeds een e-book account hebben aangemaakt bij de landelijke digitale bibliotheek geldt dat er met ingang van de verlengdatum van hun abonnement geen e-books meer kunnen worden geleend. Dit komt omdat het ministerie van OC&W het abonnementstarief op de landelijke digitale bibliotheek heeft vastgesteld op € 42,-. Mocht u na de verlengdatum van uw abonnement e-books willen blijven lezen, dan moet u de Vriendenpas of TOPabonnement omzetten naar een SUPERabonnement.

 

Overige uitleenvoorwaarden

Reserveren en aanvragen:

  • Reserveren bij de Bibliotheek CultuurPuntAltena: gratis
  • Aanvragen binnen en buiten Brabant: gratis
  • Aanvragen bij universiteitsbibliotheken: € 7,50
  • Aanvragen Muziekweb: gratis

 

Overige tarieven:

  • Duplicaatpas: gratis
  • Boekvergoeding: vervangingswaarde
    • Voor een beschadiging die we zelf kunnen repareren, brengen we slechts 10% van de vervangingswaarde in rekening. We verzoeken u niet zelf tot reparatie over te gaan. U ontvangt van ons hiervoor een factuur.
  • Administratiekosten bij rekening/factuur: € 2,50

 

Materialen niet terugbrengen binnen de uitleentermijn:

U mag materialen zes weken lenen. In week vijf ontvangt u van ons per mail een inleverattentie. Na het verstrijken van de uitleentermijn ontvangt u van ons een brief waarin wij u nogmaals verzoeken om het boek terug te brengen. Krijgen wij het boek niet terug, moeten we u helaas de vervangingskosten in rekening brengen.

Deze uitleenvoorwaarden zijn van toepassing op al onze bibliotheekvestigingen.

U kunt nieuwe abonnementen afsluiten in alle vestigingen in het Land van Heusden en Altena of via deze website (zie onder het kopje Klantenservice Online lid worden).

 

Wijzigingen en typefouten voorbehouden.

 

Het complete uitleenreglement 2017 kunt u hier downloaden.