Informatie & Actueel

Komt u zelf nooit in de bibliotheek, maar vindt u wel dat het een waardevolle voorziening is in uw gebied? Bijvoorbeeld omdat mensen elkaar daar kunnen ontmoeten, er veel wordt gedaan aan leesbevordering voor de jeugd, jong en oud mediawijs worden gemaakt, er veel aandacht is voor cultuureducatie i.s.m. scholen of gewoon omdat u de bibliotheek een warm hart toedraagt? Word dan lid van de bibliotheek!
Overweegt u om aan de bibliotheek te doneren of te schenken? U kunt dan contact opnemen met de directeur, Marian van der Wal.
(m.vanderwal@bibliotheekaltena.nl).

Over ons

Stichting De Bibliotheek CultuurPuntAltena is in januari 2010 ontstaan uit een fusie tussen drie bibliotheekorganisaties in het Land van Heusden en Altena en heeft vestigingen in Wijk en Aalburg, Woudrichem, Werkendam, Nieuwendijk en Hank. Daarnaast zijn er nog servicepunten voor de jeugd in Babyloniënbroek, Meeuwen, Eethen en Genderen. Ook hebben we servicepunten in Dussen, Sleeuwijk en Rijswijk. U kunt hier o.a. online gereserveerde boeken ophalen en inleveren. Het werkgebied strekt zich uit over de drie gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Naast de bibliotheken en uitleenfunctie werkt de organisatie met scholen, kinderopvangorganisaties en cultureel-maatschappelijke organisaties samen op het gebied van leesbevordering, mediawijsheid en cultuureducatie. Voorop staat het vanuit maatschappelijk belang stimuleren van de zelfontplooiing en de culturele ontwikkeling van de burgers en het vergroten van hun zelfredzaamheid. Klik hier voor de statuten.

Uitleenvoorwaarden 2018

De Bibliotheek CultuurPuntAltena is met ingang van 1 januari 2015 een zogenaamde cashless bibliotheek. Dit houdt in dat u jaarlijks alleen uw abonnementsgeld betaalt en niets extra’s voor het lenen van tijdschriften, boeken (inclusief actuele toptitels) en dvd’s. Ook als u via onze website materialen uit andere bibliotheken bestelt betaalt u daarvoor niets, met uitzondering van universiteitsbibliotheken. Materialen kunnen zes weken worden geleend. 

Compliment of klacht

Het is altijd motiverend om een compliment te krijgen. Het kan ook voorkomen dat u op onderdelen niet zo tevreden bent over onze dienstverlening. Dit horen wij graag zo spoedig mogelijk, zodat we onze dienstverlening kunnen verbeteren. Of wellicht heeft u een wens. Ook dat horen we graag. U krijgt binnen vijf werkdagen antwoord

 

 


 

 

 

Betalen met iDEAL

Het overmaken van uw contributie en overige betalingen kan eenvoudig thuis via iDEAL. U kunt dit via onze website doen door te klikken op ‘Mijn Menu’ en daarna op ‘details financiële posten. 
iDEAL is een betaalmethode voor veilige en directe betalingen via internet. Dat kan als u toegang heeft tot internetbankieren via ABN AMRO, ASN Bank, ING, Rabobank, Regiobank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers.

Betalen via automatische incasso

U kunt ook een automatische incasso afgeven, zodat wij het abonnementsgeld jaarlijks van uw rekening kunnen afschrijven. Voor u en voor ons wel zo makkelijk. U kunt te allen tijd uw automatische incasso intrekken.
Een maand voordat wij uw abonnementsgeld voor de volgende periode incasseren, krijgt u daarvan van ons automatisch bericht. Heeft u nog geen automatische incasso afgegeven? Vraag een machtigingskaart aan de balie.