Collectiematerialen

Collectie
Als lid van De Bibliotheek CultuurPuntAltena, heeft u de beschikking over maar liefst 35 miljoen boeken, cd’s, dvd’s, bladmuziek en tijdschriften. Kunt u in onze eigen collectie niet vinden wat u zoekt? Vraag dan materialen uit de collecties van alle andere openbare bibliotheken op. Met uitzondering van materialen die uit universiteitsbibliotheken moeten komen, betaalt u daarvoor niets extra’s. 

Collectie Altena en collectie Nederland
Klik hier om toegang te krijgen tot de catalogus Altena en tegelijkertijd collectie Nederland.

U kunt zoeken in de algemene catalogus, de jeugdcatalogus, in de catalogus voor muziek/bladmuziek en op de catalogus voor digitale en overige media. In de balk bovenin kunt u ook op auteur, titel, ISBN et cetera zoeken en op zoekterm. U krijgt dan een lijst te zien op basis van uw ingevoerde gegevens. Is de tekst oranje, dan betekent dit dat het materiaal in een van onze vestigingen aanwezig is. Is de tekst zwart, dan moet het worden aangevraagd bij een andere bibliotheek. U kunt het materiaal in beide gevallen laten bezorgen bij de vestiging van uw keuze. U ontvangt een e-mailbericht of brief als de titel voor u klaar ligt. Om een materiaal te reserveren moet u ingelogd zijn. Het inlogvenster treft u aan naast het hoofdmenu.

Wilt u liever anders zoeken? Klik hier voor de Snuffelcatalogus. 

Andere Collecties


E-books
Of u nu op zoek bent naar literaire romans of thrillers, kinderboeken, non-fictie of poëzie, als lid van de bibliotheek kunt u gratis e-books downloaden. Er is een aanbod van maar liefst 14.000 titels! U kunt ze lezen op uw tablet, smartphone of e-reader. Klik hier om naar de landelijke digitale bibliotheek te gaan. U kunt daar met uw gegevens een webaccount aanmaken en direct beginnen met lezen. Komt u er niet uit? Dan treft u op de website van de landelijke digitale bibliotheek een knop aan om het document 'veelgestelde vragen’ te downloaden. De Bibliotheek CultuurPuntAltena organiseert met regelmaat een e-book spreekuur. Wilt u weten wanneer deze worden aangeboden? Houd u dan onze nieuwsbrief in de gaten. Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

Digitale etalages
Digitale etalages is het portal naar websites over uiteenlopende onderwerpen zoals bijvoorbeeld koken en eten, wetenschap en techniek, opvoeding en onderwijs, duurzaamheid en water.
Per thema treft u in de digitale etalage geselecteerde boeken aan die u direct kunt reserveren. Daarnaast vindt u toptitels, dossiers samengesteld door specialisten, artikelen, publicaties, columns, blogs, een agenda en nog veel meer. Klik hier om naar de digitale etalages te gaan.

Muziekweb
Bij Muziekweb kunt u een zeer uitgebreide collectie muziek vinden in alle genres. Via Mijn Menu kunt u Cd’s en muziek-Dvd’s aanvragen bij muziekweb. Dit is een website van de Stichting Centrale Discotheek. Met LeenDirect kunt u alles lenen wat beschikbaar is bij Muziekweb. De enige voorwaarde is dat u lid bent van de bibliotheek.
 
U krijgt automatisch een e-mail of brief zodra de door u bestelde Cd of Dvd klaar ligt bij een van onze vestigingen. Mocht u geen mailadres hebben, dan zorgen wij voor de verdere afhandeling. Voor het aanvragen van materialen worden sinds 1 januari 2015 door de Bibliotheek CultuurPuntAltena geen kosten meer doorberekend.
 
Om gebruik te maken van LeenDirect van Muziekweb logt u in via Mijn Menu en kiest u vervolgens voor Mijn Muziekweb. U kunt dan direct de materialen van uw keuze aanvragen.
 
Hoe werkt LeenDirect? Klik hier voor het demonstratiefilmpje. Via de website www.muziekweb.nl kunt u thuis naar muziekfragmenten van 30 seconden luisteren en is veel muziekinformatie te vinden.
 
Bladmuziek
De Bibliotheek CultuurPuntAltena beschikt ook over een collectie bladmuziek. Deze kunt u vinden en reserveren als u op onze website klikt op de balk ‘Zoeken in de catalogus’. Of vraag ernaar als u in een van onze vestigingen bent.

Aanschaftip
Mist u een titel of onderwerp in onze collectie? Klik hier om een aanschaftip aan ons door te geven. Afhankelijk van het nog beschikbare budget kan De Bibliotheek CultuurPuntAltena dit materiaal aan de collectie toevoegen.