• https://www.cultuuraltena.nl/uploads/images/medium/1523872472_Poster MWA JPEG (002).jpg
  Volg je muziekles? Ben je tussen de 3 en 19 jaar en woon je in Woudrichem?

  Dan is er tot €120,- subsidie beschikbaar!

  Aanvragen kan tot 1 mei

  Meer informatie: https://www.cultuuraltena.nl/162/muzieklessen_in_de_vrije_tijd.html

  https://www.cultuuraltena.nl/news/78/volg_je_muziekles?_ben_je_tussen_de_3_en_19_jaar_en_woon_je_in_woudrichem?.html
 • https://www.cultuuraltena.nl/uploads/images/medium/1522748373_Finalisten voorleeswedstrijd.png
  8 Brabantse voorleeskanonnen door naar Brabantse finale van De Nationale Voorleeswedstrijd

  Het spande erom in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle: welke 8 voorleeskanonnen van de 64 Brabantse half-finalisten mogen door naar de Brabantse finale van De Nationale Voorleeswedstrijd? De wedstrijd was spannend. En de 8 winnaars zijn bekend.

  Het was afgelopen zaterdag voor de 25e keer dat Cubiss de Brabantse halve finale van De Nationale Voorleeswedstrijd organiseerde. 64 leerlingen uit de groepen 7 en 8 uit allemaal verschillende gemeenten, die tijdens eerdere lokale wedstrijden bij de bibliotheken als winnaar uit de bus kwamen, lazen een fragment voor uit hun favoriete kinderboek. De voorlezers zijn door een jury beoordeeld en ZieZus eigenZinnig theater verzorgde de presentatie op een vermakelijke wijze.

  https://www.cultuuraltena.nl/news/77/8_brabantse_voorleeskanonnen_door_naar_brabantse_finale_van_de_nationale_voorleeswedstrijd.html
 • https://www.cultuuraltena.nl/uploads/images/medium/1522746292_Uitnodiging Open Dag Vlechtwerk.png
  Open dag MFA Vlechtwerk - 25 april 2018

  Na jaren van voorbereiding en maanden van bouwen, is het zover: De Multi Functionele Accommodatie Vlechtwerk is klaar voor gebruik.


  https://www.cultuuraltena.nl/news/76/open_dag_mfa_vlechtwerk_-_25_april_2018.html
 • https://www.cultuuraltena.nl/uploads/images/medium/1522148675_Rotary.JPG
  Rabo Rotary Music School bedankt!

  De afgelopen 6 jaar hebben leerlingen uit het Land van Heusden en Altena de concerten van het philharmonisch orkest Zuid Nederland bezocht met een bijdrage van Rotaryclub Woudrichem. Bibliotheek CultuurPuntAltena bedankt Rotaryclub Woudrichem voor de fijne samenwerking van de afgelopen jaren.

   

  https://www.cultuuraltena.nl/news/75/rabo_rotary_music_school_bedankt!.html
 • https://www.cultuuraltena.nl/uploads/images/medium/1521119303_Beeld Kinderjury.png
  Breng je stem uit op jouw favoriete kinderboek!

  Vanaf nu kun je weer stemmen op jouw favoriete boek van het afgelopen jaar. Je maakt kans op een geweldige prijs voor de hele klas en je krijgt zelf nog eens twee keer een editie van Kidsweek in de bus! 
  Breng je stem uit via Kinderjury.nl. 

  https://www.cultuuraltena.nl/news/74/breng_je_stem_uit_op_jouw_favoriete_kinderboek!.html

Openingstijden, Agenda & Social media

Alle hoofdpunten op een rij

Collectie

 


De Bibliotheek CultuurPuntAltena beschikt over een uitgebreide collectie boeken voor jeugd en volwassenen. Daarnaast kunt u nog veel meer lenen: Dvd’s, stripboeken en tijdschriften bijvoorbeeld.
In de vestigingen kunt u in het aanbod snuffelen, maar uiteraard hebben we veel meer aanbod dan u in een vestiging aantreft. We laten dit daarom regelmatig rouleren over onze vestigingen. U kunt via onze website niet alleen al onze eigen materialen lenen, maar ook reserveren  bij andere bibliotheken. Hiervoor betaalt u, met uitzondering van universiteitsbibliotheken, helemaal niets extra’s meer. Klik hier om direct naar de collectie Altena te gaan. 

 

 

Informatie & Actueel

 

 


Hier treft u alle informatie over onze dienstverlening en organisatie aan. Klik hier om lid te worden.
Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuwtjes, onze agenda en ledenvoordeel? Klik hier voor het contactformulier waarop u kunt aangeven dat u onze Nieuwsbrief wilt ontvangen. Zo bent u altijd op de hoogte van het laatst nieuws

 

 

Muziek


Muziek is een belangrijk onderdeel van onze cultuur. Ieder kind wordt geboren met een aanleg om muziek te leren, maar de wijze waarop dit ontwikkeld wordt is erg afhankelijk van de opvoeding en de omgeving van kinderen. Muziek is geen doel op zich, maar een middel om kinderen te leren op een unieke manier hun emoties te uiten, zichzelf uit te drukken en te communiceren met hun omgeving. Bovendien helpt muziek met het opbouwen van motorische, sociale, cognitieve en zintuigelijke vaardigheden. Niet voor niets maakt minister Jet Bussemaker zich sterk voor cultuureducatie in het algemeen en muziekonderwijs in het bijzonder. De Bibliotheek CultuurPuntAltena vindt het ook belangrijk om muziekonderwijs te stimuleren en voert daarom in opdracht van de gemeente Woudrichem het programma MuziekWijzer Altena uit. 

Educatie

 


De drie grote speerpunten van De Bibliotheek CultuurPuntAltena zijn: leesbevordering, mediawijsheid en cultuureducatie. We geven hieraan niet alleen uitvoering binnen de reguliere producten & diensten die op deze website terug te vinden zijn, maar zijn actief met pilots met kinderopvangorganisaties en basisscholen aan de slag gegaan om hieraan door een intensieve samenwerking invulling te geven. Dat is mogelijk door de extra middelen die we voor deze pilots hebben gekregen vanuit de tijdelijke extra subsidieregelingen Cultuureducatie met Kwaliteit, BoekStart in de Kinderopvang, en De Bibliotheek op School