Ga terug

Biebevents Altena

In de periode van september 2017 t/m februari 2018 draait De Bibliotheek CultuurPuntAltena een programmeringspilot. Voor dit halfjaar is een overkoepelend thema gekozen, namelijk duurzaamheid. Iedere twee maanden zal een ‘biebevent’ in het kader van de pilot plaatsvinden dat gekoppeld is aan het thema. Afwisselend laten we de biebevents aansluiten op een maatschappelijk of cultureel onderwerp.


Biebevent: Ontspullen / Recycle Design - 1 november 2017   

De kunst van afscheid nemen: ontspullen!
Wat bewaar jij? Of noem je het archiveren?

In je huis, de tuin, het schuurtje, op je werk en zelfs bij je vereniging; iedereen weet een plek die opgeruimd moet worden. Gewoon omdat je over de rommel valt en nog geen tijd hebt gehad om die boeken te lezen of de administratie te doen. Of waren het miskopen? Jurkjes op de groei, een tafeltje dat nergens kan staan, sportspullen die je niet gebruikt omdat je het toch te druk hebt of gereedschappen en tools waar helemaal niet mee overweg kunt. Herkenbaar toch? Maar weet je waardoor het komt en wat je er aan kunt doen?

Op 1 november organiseert Bibliotheek CultuurPuntAltena in Woudrichem de avond van herkenbaarheid met de focus op duurzaamheid en design. Opruimcoach Esther van Dijk uit Sleeuwijk van Organized by ME geeft een lezing met bruikbare tips om nu echt te gaan ontspullen. Maar daar moet je wel wat voor doen. Kirsten Bos van het Prinsentuin College uit Andel laat met een aantal leerlingen zien hoe duurzaam zijn in hun onderwijsprogramma is opgenomen. Designers die weten wat hergebruiken is zullen je inspireren. Een van hen is Manon Juliette uit Haarlem die bijvoorbeeld oude binnenbanden gebruikt in haar designs van De Dude; van onderzetter tot vloerkleed.

Ben jij aan opruimen toe? Meld je dan aan voor het Biebevent Duurzaam & Design.

Datum                  :  1 november
Locatie                 : De Werf – Woudrichem
Inloop                   : vanaf 19.00 uur
Programma          : 19.30 – 22.00 uur
Entree                  : 5 Euro niet leden, leden bieb Altena gratis op vertoon van uw lidmaatschapspas.
                              LET OP: Contant betalen bij de kassa

Heeft u vragen over het biebevent?
Mail dan naar Jetty Duister:  j.duister@bibliotheekaltena.nl