Ga terug

Biebevents Altena

In de periode van september 2017 t/m februari 2018 draait De Bibliotheek CultuurPuntAltena een programmeringspilot. Voor dit halfjaar is een overkoepelend thema gekozen, namelijk duurzaamheid. Iedere twee maanden zal een ‘biebevent’ in het kader van de pilot plaatsvinden dat gekoppeld is aan het thema. Afwisselend laten we de biebevents aansluiten op een maatschappelijk of cultureel onderwerp.

 

Biebevent: De Bewuste Bourgondiër - 13 december 

Op woensdag 13 december zal het tweede,  in een reeks van drie, biebevents plaatsvinden bij Bibliotheek CultuurPuntAltena.
In deze editie: Kun je het thema Duurzaamheid koppelen aan de komende feestdagen? Niet alleen vol overdaad maar ook van het gezellig samen zijn en sfeervol genieten?

Van 19.00 - 22.00 uur kun je op De Werf, Raadhuisplein 1 in Woudrichem De Bewuste Bourgondiër te ontmoeten. Die avond gaat over lekker, gezond en bewust eten. Voorkomen van voedselverspilling, duurzame productie,  streekproducten - en seizoensgebonden voedsel.  Er wordt niet met de vinger
gewezen , maar meer door beleving  en het prikkelen van de zintuigen een stukje bewustwording gecreëerd.

Afvalberg
Bijna de helft van de gezonde en lekkere groenten en fruit haalt ons bord niet. Ze belanden op de afvalberg, in het veevoer of worden omgezet tot biogas. Misschien  verdwijnt ook bij u als consument voedsel in de prullenbak. Geïnspireerd door de wereld van sociaal ondernemen en de artistieke talenten van de natuur, besloot Laurien, ketenregisseur van Kromkommer uit Utrecht, kromme groente standaard op de menukaart
te willen zetten. Ze vertelt over het voorkomen van voedselverspilling en laat het publiek proeven hoe heerlijk ‘kromme soep’ is.

Food Design
Margriet Schouten uit Genderen is studente aan de HAS. Zij weet alles over food design en innovatie. Momenteel werkt Margriet bij Magioni – Amterdam, bekend van de pizza, die net zo voedzaam is als een salade omdat naast meel het voor de bodem de pizza voor ongeveer 40% uit groente bestaat. Graag deelt zij haar toekomstvisie met het luisterend publiek.

Medicijn
Dat gezond(er) en bewust(er) eten preventief en zelfs als medicijn kan werken daarover weet leeftstijlarts Trudy Vlot met passie te vertellen.  “Het gezondheids fundament”  het nieuwe boek van de Genderse zal worden verloot onder de gasten. Uiteraard moet men daar wel wat voor doen.

Goede vragen en een leuk debat worden gewaardeerd door de sprekers.  Ondernemers en ambachtslieden uit de regio zullen met enthousiasme hun verhalen, tips en recepten delen. De organisatie, Bibliotheek CultuurPuntAltena, is blij dat bakkers Gerard & Suus – Wijk en Aalburg, Lekker Gemekker – Andel, De Fruitschuur – Nieuwendijk/Werkendam,  Culinei – Almkerk en molenaar Sven van “De Hoop” uit Veen hun medewerking willen verlenen aan dit biebevent. Een echte beleving tussen de boeken in het kader van het pilotprogramma over duurzaamheid . Voor leden van de bibliotheek is er een extra service: zij kunnen  die avond de kookboeken lenen.

Ben jij een Bewuste Bourgondiër? Meld je dan aan voor het Biebevent.

  • Datum: 13 december
  • Locatie: De Werf – Woudrichem
  • Inloop: vanaf 19.00 uur
  • Programma: 19.30 – 22.00 uur
  • Entree: 5 Euro niet leden, leden bieb Altena gratis op vertoon van uw lidmaatschapspas.
    LET OP: Contant betalen bij de kassa.

Heeft u vragen over het biebevent?
Mail dan naar Jetty Duister:  j.duister@bibliotheekaltena.nl