Ga terug

Muzieklessen in de vrije tijd

Het is de ambitie van de gemeente Woudrichem dat zoveel mogelijk kinderen in hun vrije tijd muzieklessen volgen. Keuzevrijheid staat hierbij voorop. Welk instrument wil uw kind spelen? Wil hij muziek maken met een particuliere muziekleraar, bij een vereniging of een muziekschool? De keuze is aan u.

In samenspraak met De Bibliotheek CultuurPuntAltena en diverse muziekaanbieders heeft de gemeente hiervoor beleid ontwikkeld. Doel is om zoveel mogelijk kinderen en jongeren gebruik te laten maken van een gevarieerd, laagdrempelig en kwalitatief goed muziekaanbod.


Algemene Muzikale Vorming

Voor kinderen tussen de 3 en 9 jaar oud is er de cursus Algemene Muzikale Vorming (o.a. te volgen bij Muziekschool Woudrichem). In 10 lessen van 45 minuten mag je allemaal verschillende instrumenten uitproberen en maak je samen muziek. Voor deze lessen is een tegemoetkoming van € 50 mogelijk.

Dit zijn de voorwaarden:

 • De leerling is tussen de 3 en 9 jaar oud
 • Woonachtig in de gemeente Woudrichem
 • Er wordt aangetoond dat de lessen ook echt gevolgd zijn door middel van bijv. rekeningafschriften
 • Wanneer de lessen betaald zijn, kan met het aanvraagformulier de subsidie aangevraagd worden.

  Om de subsidie aan te vragen dient u het aanvraagformulier AMV volledig in te vullen. 

 

Muzieklessen in de vrije tijd

In Woudrichem zijn er verschillende mogelijkheden voor les in allerlei instrumenten. Voor leerlingen tot 19 jaar is er een tegemoetkoming van € 120 voor individuele of groepslessen mogelijk.

Dit zijn de voorwaarden:

 • De leerling is nog geen 19 jaar oud
 • Woonachtig in de gemeente Woudrichem
 • Er is al minstens drie maanden les gevolgd
 • Wanneer de lessen betaald zijn, kan met het aanvraagformulier de subsidie aangevraagd worden.

  Vul het aanvraagformulier Muziekles in de vrije tijd volledig in om de subsidie aan te vragen.

  LET OP: Muziekverenigingen kunnen een groepsaanvraag doen voor de muzieklessen van jeugdleden.Indien een groepsaanvraag wordt gedaan door de vereniging kunnen de ouders geen aanspraak meer doen op de subsidie 'Muziekles in de vrije tijd'.


Uitleg en voorwaarden subidiemogelijkheden

Een belangrijke voorwaarde voor de subsidieverstrekking is dat de betreffende muziekdocenten voldoen aan de kwaliteitseisen die de gemeente Woudrichem stelt. Dit betekent o.a. dat hij/zij een diploma moet overleggen waaruit blijkt dat hij/zij een vakopleiding Muziek met lesbevoegdheid heeft afgerond aan het conservatorium dan wel aan een HBO- en/of MBO instelling voor muziek.
Klik hier voor een overzicht van muziekaanbieders die al bij De Bibliotheek CultuurPuntAltena bekend zijn en die aan de kwaliteitseisen voldoen. Staat uw aanbieder er niet bij? Of wilt u zelf aan de lijst worden toegevoegd? Neem dan contact met ons op via de mail (info@cultuurpuntaltena.nl).

Bent u op zoek naar meer informatie over muzieklessen. Daarvoor verwijzen wij u naar de websites van de verschillende aangesloten muziekaanbieders:Muziekschool Woudrichem, Muziekpunt Woudrichem, de slagwerkgarage en de Woudrichemse muziekverenigingen  (Andelsfanfarecorps, Nooit gedacht, Fanfare Juliana, Kunst en vriendschap en Kunst na strijd)


Is er geen geld voor muziekles? Dan kan via leergeld.nl een bijdrage aangevraagd worden.