Ga terug

Cultuurmenu Altena

Vanaf schooljaar 2017/2018 biedt De Bibliotheek CultuurPuntAltena het Cultuurmenu aan. Een jaarlijks nieuw cultuurprogramma beschikbaar voor alle basisscholen uit gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam.

Cultuurmenu Altena bestaat jaarlijks uit vier projecten, voor iedere combinatie klas één. De projecten zijn afwisselend en in samenwerking met zowel lokale als landelijke kunstprofessionals. Ieder jaar staat een andere kunst-/cultuurdiscipline centraal. Wanneer de school 8 jaar mee doet maken de leerlingen kennis met 8 verschillende kunst- en cultuurdisciplines. Vanuit de expertise van Bibliotheek Cultuurpunt Altena ontwikkelen en coördineren wij de projecten. Door gezamenlijk/ groot in te kopen is het mogelijk om bijvoorbeeld een voorstelling of concert te bezoeken.

Door middel van een werkoverleg dat twee keer per jaar plaats vindt informeren we de scholen over de projecten en evalueren we voorgaande projecten. Om te zorgen dat de projecten aansluiten bij de wensen van de scholen richten we daarnaast ook een klankbordgroep op.

Wat verachten wij van de deelnemende scholen?

  • Als school ga je een contract van twee jaar aan.
  • Deelname kost €7,50 per leerling
  • Deelname aan de werkgroep overleggen

De discipline voor schooljaar 2017-2018 is Design. Binnenkort kunt u op deze pagina meer informatie vinden over de vier verschillende desingprojecten voor volgend schooljaar.


Bent u geïnteresseerd in Cultuurmenu Altena en wilt u meer weten? Neem dan contact op met Wendy van Delzen (w.vandelzen@cultuurpuntaltena.nl)