De Bibliotheek CultuurPuntAltena in een nieuw jasje

U heeft het de afgelopen weken waarschijnlijk al gehoord: Bibliotheek CultuurPuntAltena krijgt in 2017 een nieuw jasje. In 2017 verhuizen we naar maar liefst vijf nieuwe locaties waar u terecht kunt voor het lenen van onze collectie en onze activiteiten zoals het Taalhuis waar iedereen die wil oefenen met taal en digitale vaardigheden welkom is.

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in voor  onze nieuwsbrief of volg ons via Facebook en Twitter.

Lenen en terugbrengen
U kunt  via de website boeken en tijdschriften uit de eigen collectie én die van heel Nederland reserveren. Deze leent en levert u in, bijna overal in Altena. Liever fysiek snuffelen? Ook dat kan natuurlijk bij onze kernvestigingen in Nieuwendijk, De Werf in Woudrichem, Wijk en Aalburg, maar ook in Hank. Wat verandert er precies? U leest het hieronder.

Waarom veranderen?
Zowel landelijk als hier in de regio zien we dat steeds minder volwassenen lid zijn van de bibliotheek en minder fysieke boeken lenen. Bovendien weten steeds meer van onze leden via onze bibliotheek ook de weg naar de landelijke digitale bibliotheek te vinden waar ruim 12.000 e-books beschikbaar zijn voor jeugd en volwassenen. Door te verhuizen naar nieuwe locaties kunnen we ook in de toekomst een bibliotheekvoorziening in uw kern behouden. Samen met de scholen gaan we flink inzetten op leesbevordering voor kinderen met de Bibliotheek op School. Kinderen hebben zo op school direct toegang tot onze collectie. En jong geleerd is oud gedaan!

Uw bibliotheek in 2017 
Het komende jaar verhuist de bibliotheek naar 5 nieuwe locaties: in Dussen, Woudrichem, Giessen, Sleeuwijk en Werkendam. Ook verandert het aanbod van de dienstverlening op deze locaties. De beelden hieronder geven u een indruk over hoe de nieuwe vestigingen eruit komen te zien. In de loop van dit jaar informeren we u uiteraard over de definitieve datums van verhuizen en de openingstijden.

Klik hier voor een overzicht van de dienstverlening per vestiging.

Online collectie
Onze collectie met boeken die u via de website kunt reserveren is nog vele malen groter! Wij kunnen namelijk uit bibliotheken in heel Nederland boeken naar onze bibliotheek laten komen zonder dat u hiervoor extra hoeft te betalen. De nieuwste titels zijn hier snel beschikbaar. Afhalen en inleveren kan gemakkelijk via onze kernvestigingen in Nieuwendijk, De Werf Woudrichem, Wijk en Aalburg en servicepunten in Giessen, Sleeuwijk, Werkendam, Hank of Dussen. Meeuwen, Eethen, Genderen en Babyloniënbroek? Als u lid bent van onze bibliotheek kunt u ook digitale boeken lenen via de landelijke digitale bibliotheek. U treft daar een aanbod van ruim 12.000 e-books voor jeugd en volwassenen.

Klik hier voor meer informatie over onze online collectie!
Klik hier voor meer informatie over het lenen van e-books!
Klik hier voor meer informatie over de bibliotheek Wise app!

Sfeerbeeld servicepunt Dussen

Jeugdzone De Werf in Woudrichem

Sfeerbeeld servicepunt Giessen

Sfeerbeeld servicepunt Sleeuwijk

Sfeerbeeld servicepunt Werkendam