• https://www.cultuuraltena.nl/uploads/images/medium/1524985464_Voorstelling tassen.jpg
  Nieuwe tentoonstelling op De Werf!

  Dit keer gaat de tentoonstelling over het groep 3/4 project Tassen! uit het Cultuurmenu van dit jaar. Het Cultuurmenu is een nieuw initiatief dat vanaf dit schooljaar wordt aangeboden door De Bibliotheek CultuurPuntAltena. Het is een nieuw jaarlijks cultuurprogramma beschikbaar voor alle basisscholen uit gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam.

  https://www.cultuuraltena.nl/news/79/nieuwe_tentoonstelling_op_de_werf!.html
 • https://www.cultuuraltena.nl/uploads/images/medium/1523872472_Poster MWA JPEG (002).jpg
  Volg je muziekles? Ben je tussen de 3 en 19 jaar en woon je in Woudrichem?

  Dan is er tot €120,- subsidie beschikbaar!

  Aanvragen kan tot 1 mei

  Meer informatie: https://www.cultuuraltena.nl/162/muzieklessen_in_de_vrije_tijd.html

  https://www.cultuuraltena.nl/news/78/volg_je_muziekles?_ben_je_tussen_de_3_en_19_jaar_en_woon_je_in_woudrichem?.html
 • https://www.cultuuraltena.nl/uploads/images/medium/1522148675_Rotary.JPG
  Rabo Rotary Music School bedankt!

  De afgelopen 6 jaar hebben leerlingen uit het Land van Heusden en Altena de concerten van het philharmonisch orkest Zuid Nederland bezocht met een bijdrage van Rotaryclub Woudrichem. Bibliotheek CultuurPuntAltena bedankt Rotaryclub Woudrichem voor de fijne samenwerking van de afgelopen jaren.

   

  https://www.cultuuraltena.nl/news/75/rabo_rotary_music_school_bedankt!.html
 • https://www.cultuuraltena.nl/uploads/images/medium/1521119303_Beeld Kinderjury.png
  Breng je stem uit op jouw favoriete kinderboek!

  Vanaf nu kun je weer stemmen op jouw favoriete boek van het afgelopen jaar. Je maakt kans op een geweldige prijs voor de hele klas en je krijgt zelf nog eens twee keer een editie van Kidsweek in de bus! 
  Breng je stem uit via Kinderjury.nl. 

  https://www.cultuuraltena.nl/news/74/breng_je_stem_uit_op_jouw_favoriete_kinderboek!.html
 • https://www.cultuuraltena.nl/uploads/images/medium/1519132701_seniorweb logo.png
  Wij gaan samenwerken met Seniorweb Land van Heusden en Altena!

  Het contract is ondertekend! SeniorWeb Land van Heusden en Altena en de Bibliotheek CultuurPuntAltena gaan nu officieel samenwerken om Digisterker uit te gaan voeren/mogelijk maken voor Altena! Digisterker is leren omgaan met de e-overheid. Dat zijn o.a. programma’s als leren omgaan met de lokale digitale overheid (je eigen gemeente), maar ook leren omgaan met DigiD en dit allemaal op je laptop/pc of ander device.

   

  https://www.cultuuraltena.nl/news/72/wij_gaan_samenwerken_met_seniorweb_land_van_heusden_en_altena!.html

Openingstijden, Agenda & Social media

Alle hoofdpunten op een rij

Collectie

 


De Bibliotheek CultuurPuntAltena beschikt over een uitgebreide collectie boeken voor jeugd en volwassenen. Daarnaast kunt u nog veel meer lenen: Dvd’s, stripboeken en tijdschriften bijvoorbeeld.
In de vestigingen kunt u in het aanbod snuffelen, maar uiteraard hebben we veel meer aanbod dan u in een vestiging aantreft. We laten dit daarom regelmatig rouleren over onze vestigingen. U kunt via onze website niet alleen al onze eigen materialen lenen, maar ook reserveren  bij andere bibliotheken. Hiervoor betaalt u, met uitzondering van universiteitsbibliotheken, helemaal niets extra’s meer. Klik hier om direct naar de collectie Altena te gaan. 

 

 

Informatie & Actueel

 

 


Hier treft u alle informatie over onze dienstverlening en organisatie aan. Klik hier om lid te worden.
Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuwtjes, onze agenda en ledenvoordeel? Klik hier voor het contactformulier waarop u kunt aangeven dat u onze nieuwsbrief wilt ontvangen. Zo bent u altijd op de hoogte van het laatst nieuws.

 

 

Muziek


Muziek is een belangrijk onderdeel van onze cultuur. Ieder kind wordt geboren met een aanleg om muziek te leren, maar de wijze waarop dit ontwikkeld wordt is erg afhankelijk van de opvoeding en de omgeving van kinderen. Muziek is geen doel op zich, maar een middel om kinderen te leren op een unieke manier hun emoties te uiten, zichzelf uit te drukken en te communiceren met hun omgeving. Bovendien helpt muziek met het opbouwen van motorische, sociale, cognitieve en zintuigelijke vaardigheden. Niet voor niets maakt minister Jet Bussemaker zich sterk voor cultuureducatie in het algemeen en muziekonderwijs in het bijzonder. De Bibliotheek CultuurPuntAltena vindt het ook belangrijk om muziekonderwijs te stimuleren en voert daarom in opdracht van de gemeente Woudrichem het programma MuziekWijzer Altena uit. 

Educatie

 


De drie grote speerpunten van De Bibliotheek CultuurPuntAltena zijn: leesbevordering, mediawijsheid en cultuureducatie. We geven hieraan niet alleen uitvoering binnen de reguliere producten & diensten die op deze website terug te vinden zijn, maar zijn actief met pilots met kinderopvangorganisaties en basisscholen aan de slag gegaan om hieraan door een intensieve samenwerking invulling te geven. Dat is mogelijk door de extra middelen die we voor deze pilots hebben gekregen vanuit de tijdelijke extra subsidieregelingen Cultuureducatie met Kwaliteit, BoekStart in de Kinderopvang, en De Bibliotheek op School