Ga terug

Nederlandse Kinderjury 2016

De Nederlandse Kinderjury heeft tot doel zo veel mogelijk kinderen kennis te laten nemen van nieuwe kinderboeken en hen aan te zetten tot meer én kritisch lezen. Als middel daartoe kunnen kinderen stemmen op hun favoriete boeken.
De jury bestaat uit alle kinderen die hun stem uitbrengen en uit twee leeftijdscategorieën: van 6 t/m 9 jaar en van 10 t/m 12 jaar. Zij mogen stemmen op maximaal drie boeken die in het voorgaande jaar voor het eerst zijn verschenen.

Voor de Nederlandse Kinderjury kan er tot 16 mei 2018 door kinderen gestemd worden op hun favoriete boek. In twee leeftijdscategorieën: van 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. 

Wie mag er stemmen
Iedereen tussen de 6 en 12 jaar kan meedoen aan de Nederlandse Kinderjury. Alle kinderen die hun stem uitbrengen vormen samen de Nederlandse Kinderjury 2015. Door mee te doen laat je zien wat je favoriete boek is! Alle stemmen samen beslissen welke boeken uit 2018 de prijs winnen. Er zijn twee leeftijdsgroepen, die elk hun eigen winnaar kiezen:

  • 6 t/m 9 jaar (groep 3 t/m 5)
  • 10 t/m 12 jaar (groep 6 t/m 8)

Als je in de categorie 10 t/m 12 jaar valt, mag je ook stemmen op een boek voor jongere lezers – of andersom.

Je kunt stemmen op de boeken die verschenen zijn tussen 1 januari en 31 december 2017. Verhalen, prentenboeken, gedichtenbundels, bloemlezingen en informatieve boeken doen allemaal mee zolang ze maar geschikt zijn voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. In de bibliotheek hebben de meeste boeken uit 2018 een Kinderjury 2017 etiket op de rug van het boek. 

Stemmen kan via de website www.kinderjury.nl.